Mooie opening van de baan

De opening van de nieuwe baan afgelopen zaterdag was een echte mijlpaal voor de club, die door veruit de meeste leden werd bezocht.

De dagen ervoor was een groot aantal leden al in de weer geweest om alles spik-en-span te maken. We noemen de verlichting, de banken, de scoreborden, plantenbakken met bloeiende planten en boompjes, de materiaalberging en het bord bij de ingang. Ook het afbreken van de dugout, die vele jaren goede diensten heeft bewezen aan jong (niet goed) en oud (wel goed), was in korte tijd geklaard. En dat alles onder de bezielende leiding en toeziend oog van John Scheffer, die uitgroeide tot een echte “bouwpastor”.
Vrijdags werd de hele baan en bijbehoren geveegd en geboend en werden de laatste plantjes gepoot. De terrasstoelen bleken grotendeels kapot te zijn gegaan, zodat last minute nog nieuwe stoelen aangesleept moesten worden.
De arrangementen in het clubhuis werden ondertussen door de clubhuiscommissie, in samenwerking met leden van de tennis, ter hand genomen, zodat uiteindelijk alles op tijd klaar stond.

Zaterdags waren niet alleen de leden in groten getale aanwezig (43 van de 52!!!), maar ook veel van de genodigden, leden van de tennis en de skiclub, leden van de dorpsverenigingen en andere belangstellenden gaven acte de présence.
Om 14.00 uur opende voorzitter Evert Onink de festiviteiten en gaf daarna meteen het woord aan wethouder Wiemer Haagsma. Deze gaf een kort overzicht van de procedure die geleid had tot het creëren van deze baan. Hij gaf de nodige complimenten, en sloot positief af met de vraag, waar we nu nog behoefte aan hadden. Deze gelegenheid liet Evert niet voorbijgaan: een overdekte baan voor de wintermaanden. Een definitieve toezegging bleef echter uit.

Na een speech van voorzitter Bert Prins van ATC Emerlwerth en van Evert (met dank aan de sponsoren en veel complimenten aan iedereen die meegewerkt had, en een extra compliment + bloemen aan John Scheffer voor zijn enorme inspanningen) werd de baan officieel geopend. De wethouder bracht een toost uit, Johan Visser ontstak vuurwerk (zonder vergunning maar wel een uitstekend initiatief), en de wethouder gooide het eerste but uit, en daarna, samen met Evert, een setje boules.

Vervolgens werd een mini-toernooi gespeeld. Twee partijen melée, met 45 deelnemers. Uiteindelijke winnaar werd Jannie Stam (twee gewonnen + 22). Bij de afsluiting gaf Evert als dank voor 17 jaar gastvrijheid een wedstrijdbal aan Korfbalvereniging Emmeloord, die namens KVE door Jantje Barelds in ontvangst genomen werd.

Al met al een drukke en gezellige dag, mede door het mooie weer en de grote opkomst van de leden.

Klik op de foto voor de complete foto-serie.