Lid worden

Het lidmaatschap van onze vereniging verkrijgen is heel eenvoudig:

Meld je aan bij het secretariaat (zie onderaan de  pagina), of kom langs op de baan tijdens de trainingsuren.

De voorwaarden zijn simpel:

 • de eerste maand is een proefmaand om te zien of de sport en de sfeer in de club bij je past (en omgekeerd).
 • de contributie bedraagt € 32,50 per jaar. Bij de start van het lidmaatschap in de loop van een jaar wordt een evenredig gedeelte van de contributie in rekening gebracht.
 • het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 5,--.

Verdere voorwaarde is alleen dat je zelf een set boules meeneemt.

Eenvoudig, hè. Tot ziens op de baan.

 

NB: Omdat de vereniging (nog) niet is aangesloten bij de NJBB, kunnen we geen Wedstrijd- of Clublicenties afgeven. In samenwerking met de Jeu de Boulesvereniging Lemsterland is licentiespelen WEL mogelijk. We hebben momenteel zes wedstrijdspelers met een landelijke (internationale) wedstrijdlicentie.
Daarnaast zijn er meerdere spelers die regelmatig meedoen aan "vrije" wedstrijden, waarvoor geen Wedstrijd- of Clublicentie vereist is (zoals onder meer het Manegetoernooi en de Eurotoernooien).

Update: het lidmaatschap van de NJBB is inmiddels aangevraagd. Hopelijk krijgen we daar binnenkort bevestiging van en kunnen onze leden met een licentie van The Flying Boules spelen. We kunnen dan onder onze eigen clubnaam meedoen aan districtelijke en landelijke kampioenschappen en competities.

 

Bezwaren tegen het lidmaatschap:

 1. Ik ken de spelregels niet
  Die zijn eenvoudig en leren de leden je wel tijdens de trainingen.
 2. Ik weet niet hoe ik moet werpen
  Dat is in principe onderhands. Maar andere manieren van werpen mogen ook, zolang de boules maar op de juiste plaats aankomen. Ook dat leren de leden je wel.
 3. Ik kan niet elke trainingsdag/elke week spelen
  Deelname is niet verplicht. Niet elke traningsdag, niet elke week, zelfs niet elk jaar. Uiteraard vinden we het allemaal leuk om je af en toe op de baan te ontmoeten.
 4. Ik heb geen boules
  Er zijn reserveboules op de baan aanwezig om het spelletje uit te proberen. Daarna kan je zelf boules aanschaffen. Die zijn er vanaf ca. € 70,-- tot wel € 270,--. Ook zijn er leden die oude boules te koop aanbieden.
 5. Ik heb niet de juiste kleding
  Er is geen specifieke kleding voorgeschreven.
 6. Ik heb een lichamelijke beperking/ik zit in een rolstoel
  Met een groot aantal beperkingen kan uitstekend petanque gespeeld worden, zolang de boules maar geworpen kunnen worden. Voor rolstoelers en scootmobielers is in het reglement de regel opgenomen dat het wiel aan de kant van de werparm in de werpcirkel moet staan.
 7. Ik ben te jong/oud
  Petanque kan op elke leeftijd gespeeld worden. Ook kan je er op latere leeftijd nog prima aan beginnen.