Klassement Zomeravondcompetitie

Spannend tot het einde

John Knol voor de tweede keer kampioen

Alhoewel de laatste mènes in het donker werden gespeeld, bijgelicht door zaklampen en de koplampen van fietsen, bleef het spannend tot het einde.

Dat John Knol voor de tweede opeenvolgende keer kampioen van deze zomeravondcompetitie zou worden, stond al vast omdat Jos met vakantie was en dus geen punten kon scoren.
Het gevecht om de tweede en volgende plaatsen was echter des de meer spannend. Jos stond bijna onbereikbaar op twee, maar Annemiek, Minke, Mary en Bert maakten allemaal nog kans.
Uiteindelijk zorgden twee winstpartijen van Mary en Minke, één winstpartij van Bert en twee verliespartijen van Annemiek ervoor dat er maar liefst vijf spelers op een gedeelde tweede plaats kwamen met allemaal 24 punten. Het saldo, met aftrek van de slechtste partijen, gaf uiteindelijk de doorslag voor de eindrangschikking.
Jammer natuurlijk voor Dick dat hij – in verband met zijn mantelzorg voor de geblesseerde Alie – niet tot het einde mee kon strijden voor de prijzen.

In onderstaand eindklassement zijn in de blauwe kolommen de slechtste resultaten al geschrapt van de spelers die meer dan 26 partijen gespeeld hebben. Deze kolommen zijn dus bepalend voor het eindklassement.

Ik hoop dat iedereen genoten heeft van deze competitie en dat ook de leden, die dit jaar niet hebben meegedaan, zich volgend jaar in de strijd zullen mengen. En dan hopelijk op een nieuwe baan met baanverlichting, zodat we niet met zak- en fietslampjes moeten bijlichten.

Evert