Mario en John S. tweede in sterk bezet toernooi

Mario Lobosco en John Scheffer hebben woensdag weer een uitstekende prestatie neergezet. In een sterk bezet toernooi in Beetsterzwaag behaalden zij de tweede plaats.

In de voorrondes werden de twee partijen eenvoudig gewonnen met 13-0 en 13-2, waarna plaatsing in de A-1-poule een feit was.
In deze poule werden de eerste twee partijen gewonnen met 123-6 en 13-8. De laatste partij ging tegen Riekele Land en Jur Moorlag. Dit duo was afgelopen weekeinde onderdeel van het team dat tweede werd op de NK Triplette Veteranen, een sterk en goed ingespeeld team dus. Hiertegen werd de stand 1-13, waarmee toch de tweede prijs van het toernooi werd binnengehaald.
Proficiat.

Weer prijzen gepakt

Rien en Jos. 5e plaats in de A-poule.

 

Jos van Nus en Rien Karman zijn zaterdag op het toernooi in Noordseschut in de A-poule op de vijfde plaats geëindigd.

John Scheffer en Bindert de Vries pakten – eveneens in de A-poule – de negende plaats.

 

 

 

 

 

 

John Knol. 13e in Menaldum

John Knol haalde op het jaarlijkse melee-toernooi in Menaldum de dertiende plaats.

Ook succes in buitenland

The Flying Boules laat ook van zich horen in het buitenland.

V.l.n.r.: Taeke, Britt en Jos.

Teake Dijkstra won verleden week in Vallon Pont’d Arc (Frankrijk) een triplettetoernooi op camping La Roubine.

Samen met Jos (niet onze Jos want die zit gewoon in Nederland) en Britt pakte hij de eerste plaats met 13-11, 12-13 en 13-3. De halve finale werd gewonnen met 13-7 en de finale met 13-9.

De prijs: de bokaal, 3 flessen wijn, een halve dag kanoën op de Ardeche em vrij entree voor een bezoek aan de grotten.

 

Succes in Eurocompetitie

De Eurocompetitie heeft inmiddels vijf rondes gehad.

De Eurocompetitie telt zes rondes van drie wedstrijden en  wordt afwisselend gespeeld in Joure, Heerenveen en Lemmer. De wedstrijden staan open voor iedereen, met en zonder licentie, en worden  gespeeld op donderdagavonden. Elke avond is er een dagklassement waarbij de inleg (1 euro per persoon) onder de top-vijf wordt verdeeld. Daarnaast is er een algemeen klassement.

Ik weet de uitslagen per ronde niet precies, maar in het totaalklassement heeft onze Mario Lobosco de leiding met 10 gewonnen wedstrijden (hij heeft er maar 12 gespeeld) en een saldo van +40. John Scheffer staat vijfde met 8 winstpunten en een saldo van +19.

In september wordt de laatste avond gespeeld. We wensen alle spelers veel succes.

Familiedag weer uitstekend geslaagd

Afgelopen dinsdag hebben we weer een mooie Familiedag gehad. Aan deze dag namen dertig spelers (waarvan zeven gasten) deel. De sfeer werd sober gehouden in verband met het overlijden van Jans Seubers, afgelopen zonddagavond. De dag werd dan ook begonnen met een minuut stilte voor Jans en zijn familieleden.

Gedurende dag werden er vijf partijen gespeeld. Halverwege de middag verschenen een verslaggever en een fotograaf van de Stentor op de baan voor een achtergrondverhaal over de sport petanque in het algemeen en onze club in het bijzonder.

Bij het opmaken van de uitslag aan het einde van het toernooi bleek dat Binder de Vries de sterkste was met 5 +40, gevolgd door Dick Osinga (5 +25) en Rien Karman met 4 +25. Alle deelnemers werden voor het voetlicht gehaald en kregen als aandenken een cobaltblauw handdoekje met de naam van de club.

Het buffet, georgeniseerd door Minke en Jannie, opgediend met assistentie van de vaste clubhuisbezetting (Ans en Jantje) was weer uitstekend. Ook dit buffet kon rekenen op dertig deelnemers.
Zoals elk jaar: weer voor herhaling vatbaar.

Jos en Taeke 3e in Zwolle

Jos van Nus en TaekeDijkstra hebben zaterdag de derde plaats behaald in het altijd gezellige – maar nu wel erg warme – Peperbustoernooi van het Zuiderboeltje in Zwolle.

De eerste twee partijen gingen gemakkelijk (13-6 en 13-2), waardoor indeling in de A-poule een feit was.
Ook in de poule ging het lekker: 13-3 en 13-4.
Alleen de laatste wedstrijd tegen Dirk Jan Septer en Albert Potkamp  was lastig, en werd op het nippertje met 12-13 verloren.

Met 4 winstpartijen en een saldo van +36 toch weer een uitstekend resultaat.

Campingtoernooi weer gezellig

Zaterdag hebben we weer het Campingtoernooi gespeeld.
Twaalf leden van de club en elf campinggasten speelden drie partijen melee.

Het weer werkte goed mee. Eerst een fris licht regenbuitje, en daarna een mooi zonnetje. Niet te nat of te droog, niet te warm of te koud en nauwelijks wind. Kortom: ideale omstandigheden. En de regen zorgde er ook voor dat de baan wat "soepeler" werd.

Ook de afterparty op het terras van de camping was een gezellige bezigheid.
Na afloop zei campuingbaas Henk dat het toernooi best voorgezet kan worden, ook zal zitten we straks (misschien??) op een andere locatie,.

De uitslag: 22 winstpunten voor TFB en 13 voor de campinggasten.

Na het opmaken van de individuele uitslagen bleek van Corry de Schutter dit keer met de hoofdprijs naar huis mocht gaan. Een uitstekende prestatie.

De volledige uitslag

Dirk Kogelman overleden

Dirk Kogelman
4 juli 1949 – 23 juli 2018

In de nacht van zondag 22 juli op maandag 23 juli is Dirk Kogelman geheel onverwachts overleden.

De afscheidsbijeenkomst wordt gehouden op vrijdag 27 juli om 12.15 uur in de aula van uitvaartcentrum ’t Westerhuis, Espelerlaan 69a te Emmeloord.

Voorafgaand is daar van 11.30 tot 12.00 uur gelegenheid afscheid te nemen en de familie te condoleren.
Na de bijeenkomst zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aldaar.

Ter afsluiting is er gelegenheid om na te praten in de koffiekamer van bovengenoemd uitvaartcentrum.

Kennismaking met hoofdsponsor

Vrijdagmiddag heeft het wedstrijdteam van JBV The Flying Boules kennis gemaakt met hoofdsponsor Briggs&Stratton / Motor Snelco BV.
Na de hartelijke ontvangst door Marcel Gerritsen en echtgenote Martina werden de eerste foto's gemaakt met het team in de nieuwe shirts. Deze shirts stralen niet alleen de eenheid van het team uit, maar zijn ook verplicht tijdens de competities waaraan de club vanaf september gaat deelnemen (Nationale Petanque Competitie (NPC) en de Zomer Club Competitie (ZCP)).

Op de foto v.l.n.r. achterste rij: Evert Onink, Jan Barelds, sponsor Marcel Gerritsen met echtgenote Martina, Dirk Kogelman, Mario Lobosco , Bindert de Vries, John Knol en Jaap Rebel.
Voorste rij: Rien Karman, Marianne Onink, teamcaptain John Scheffer en Jos van Nus.
In verband met vakantie ontbraken Dick Osinga en Willem de Graaf.