Weer prijzen in Sneek

Spelers van The Flying Boules hebben donderdag in Sneek weer mooie prijzen binnengehaald.

John Scheffer en Mario Lobosco kwamen na de voorrondes in de poule A-3. Daar wonnen zij al hun partijen (13-5, 13-11 en 13-4), met als resultaat de eerste plaats in de poule en tweede in het toernooi.

Teake Dijkstra en Jos van Nus kwam na de voorrondes in de poule A-4. Ook zij werden eerste in hun poule (13-8, 13-10 en 13-2) en pakten daarmee de vierde plaats in het toernooi.

Eerste winst in 2020

Teake Dijkstra en Jos van Nus hebben zaterdag een mooie prijs gepakt in het traditionele Kouwe Klauwentoernooi in Steenwijk. Dit toernooi wordt altijd op de buitenbaan gespeeld, terwijl de organiserende vereniging, De But 84, toch een prachtige binnenbaan heeft.
Het team kwam na de voorrondes (13-1 en 13-8) in de A-poule. Daar werd een mooie derde plaats behaald, tevens de derde plaats in het gehele toernooi.

John Scheffer pakte met zijn partner Pieter Slot (Boule Nocht – Heerenveen) eveneens een prijs. Na de voorronden kwam het team ook in de A-poule, waar het de eerste plaats pakte in A-Complementair.

Toernooiresultaten

Zaterdag werd in Steenwijk het Beaujolaistoernooi gespeeld.
Marianne en Evert Onink behaalden de tweede plaats in B-comp.

Donderdag werd in Sneek het Pampus-Drome-toernooi gespeeld.
John Scheffer en John Knol werden vierde in de A-poule.
Taeke Dijkstra en Jos van Nus werden tweede in de B-poule.

Johan Visser wint Natte Handen Toernooi

Het Natte Handen Toernooi was dit jaar die naam niet waard. Vijf spetters regen tijdens de eerste ronde was alles wat de hemel los liet. Daarom werd het een prachtig toernooi met 24 deelnemers. Geen stralend weer, maar wel droog.

Dat de kwaliteit binnen de vereniging stijgt, bleek ook tijdens dit toernooi weer. Niemand haalde vijf winstpartijen, veel partijen eindigden in een spannende finale en in de top van het klassement was het heel spannend.
Uiteindelijk bleek dat Johan Visser met 4 winst en een saldo van + 26 de titel op zijn naam had gezet.
Ons oudste lid, Geert Wilms, pakte de tweede plaats (4 winst +14), die hij deelt met Jan Bijl (maar 2e omdat hij de eerste partij van de dag had gewonnen), en Machiel Boot werd zeer verdienstelijk vierde met 4 winst +14.

Titelhouder Johan Visser. 4 winst +26.
191126-Uitslag-1

TFB in de Winter Triplette Competitie

Vier weken geleden is in District Noorcd weer de Winter Triplette Competitie (WTC) begonnen. TFB doet hieraan mee met twee teams, die beide uitkomen in de Eerste Klasse. Het doel is dat het eerste team in de top eindigt en volgend jaar promoveert naar de Hoofdklasse.

Na zes partijen staat het eerste team (John S, John K en Mario, aangevuld met de reserves Jos en Rien) met vier winstpartijen op een gedeelde tweede plaats.
Het tweede team (Evert, Jaap, Jan en Bindert) doet het helaas een stuk minder. Slechts één winstpartij en vijf verloren partijen waren het resultaat. Troost is dat zeker drie van deze partijen maar nipt verloren werden.

De resultaten en het tussenklassement zijn te vinden op https://nlpetanque.nl/noord-wtc2019-2020/

Corrie Dijkstra overleden

Vanavond bereikte ons het bericht dat Corrie Dijkstra, echtgenote van Teake, vanmorgen is overleden.

We wensen Teake en de overige gezinsleden veel sterkte in deze moeilijke dagen.

John Scheffer wint Oogsttournooi

John Scheffer heeft met zijn maat Frits Juinen van Noordscheschut het eerste Oogsttournooi gewonnen. Met twee gewonnen partijen in de voorronde en drie gewonnen partijen (saldo +23) waren zij de sterksten in het veld van 32 deelnemers.

Jos van Nus pakte, samen met Pieter Slot van Boule Nocht Heerenveen, de eerste prijs in de B-poule.

The Flying Boules kan terugzien op een uitstekend Oogsttournooi. De hele organisatie klopte en ook het weer (wel wat koud, maar droog, windstil en met een lekker zonnetje) werkte goed mee. Iedereen was het er over eens: dit is voor herhaling vatbaar.

Frits en John. Winnaars van het Oogsttournooi 2019.
Klik op de foto voor een fotoserie met alle prijswinnaars en het eindklassement.

Prijzen in Steenwijk

Zaterdag werd bij De But 84 in Steenwijk het traditionele Elf-duizend-tournooi gespeeld.
John Scheffer en Evert en Marianne Onink waren er bij.
Het toernooi werd op de binnenbaan gespeeld, wat voor veel spelers toch weer even wennen was na een seizoen op de buitenbanen (hardere en drogere ondergrond, droge lucht, kunstlicht, meer lawaai, etc.), maar de wedstrijden waren mooi en spannend.

John speelde weer met Luc Eleveld uit Hattem en haalde in de A-poule de 3e prijs.
Marianne en Evert pakten in de A-Complementair ook de derde prijs.
Al met al weer een prima dag met mooie wedstrijden en goede resultaten.

Marianne en Evert Onink, samen met Joke en René Boomstra.
3e en 4e plaats in A-Complementair.

Jan pakt hoofdprijs in Manegecompetitie

Woensdagavond werd de tweede editie van de Manegecompetitie gespeeld in de manege van Haskerhorne. Van de 34 deelnemers waren er maar liefst negen van The Flying Boules.

Na de drie ronden bleek dat Jan Barelds de hoofdprijs had binnengehaald met drie gewonnen partijen en een saldo van +25.
Mario Lobosco zat hem vlak op de hielen en pakte de tweede plaats met drie gewonnen partijen en een saldo van +16.
In het algemeen klassement na twee ronden staat Mario aan kop met – als enige speler – alle wedstrijdstrijden gewonnen.
Beide spelers van harte gefeliciteerd.

Jan Barelds. 1e prijs.
Mario Lobosco. 2e prijs

Beker gaat weer naar Joure

Het team van The Flying Boules heeft dinsdag weer de jaarlijkse traditionele wedstrijd tegen Skarboule Joure gespeeld.

Om 10.30 uur traden 19 spelers van Skarboule – wegens omstandigheden aangevuld met één speler van TFB – in het strijdperk tegen 20 spelers van TFB. Helaas was het net voor aanvang van de wedstrijd gaan regenen, wat aanhield tot de lunch. Dit weerhield de spelers niet de strijd vol aan te gaan. Na de eerste 10 partijen werd de eerste tussenstand opgemaakt: 3 voor TFB, 7 voor Skarboule.

Na de lunch kwam TFB beter uit de startblokken. De tweede serie werd het 5 tegen 5. Geen onaardig resultaat, maar onvoldoende om de stand een beter aangezicht te geven.
Ook in de derde serie kon TFB geen overwicht creëren. Deze ronde werd het 4 voor TFB en 6 voor Skarboule.

Na afloop kon voorzitter Evert Onink constateren dat het – ondanks het slechte weer in de morgen – een fijne en gezellige dag was geweest met veel leuke partijen en mooie spannende momenten. De einduitslag was 12 (-25) voor TFB en 18 (+25) voor Skarboule. De beker ging voor de derde achtereenvolgende keer verdiend naar Joure. Bij de overhandiging van de beker aan Jan Schokker beloofde Evert dat TFB volgend jaar in Joure de beker echt weer eens zal komen ophalen.

Groepsfoto van beide teams.
Klik op de foto voor de fotoreportage.