Marianne Kampioen Manegetoernooi

Het Manegetoernooi beleefde woensdavond zijn laatste avond van dit seizoen.
Marianne Onink mag zich kampioen bij de dames noemen, terwijl er bij de heren drie Emmeloorders bij de eerste tien zijn geëindigd.

In de dagprijzen kon alleen John Scheffer ditmaal onze reputatie waar maken met een vijfde plaats (3 winst +5).
Bij de dames pakte Marianne Onink weer de 1e prijs.

In het eindklassement werd Marianne eerste bij de Dames.

Bij de heren werd Jos van Nus derde, John Knol zesde en John Scheffer negende.

Allen van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten.
Al met al een uitstekend seizoen.

De organisatoren van Boule Nocht uit Heerenveen worden ten zeerste bedankt voor hun inzet om dit toernooi weer te doen slagen.
Zij gaven zelf aan dat zij volgend seizoen doorgaan met dit leuke en gezellige toernooi en hopen dan op nog meer deelnemers.

Slider

Uitnodiging Inloopavond

Het Districtsteam nodigt alle verenigingen en hun leden uit voor een inloopavond op 5 april 2018 in Ureterp. Hierbij alle mogelijke vragen, opmerkingen, suggesties etc met het Districtsteam gedeeld worden. Dit geldt dus zowel voor leden met een C-licentie als met een W-licentie.
Opgave voor 3 april via de mail naar: noord@njbb.nl.

 

Paastoernooi geschrapt

In verband met het overlijden van Ina Lobosco is het Paastoernooi van de agenda gehaald.
Het toernooi zal niet verplaatst worden naar een andere datum.

De uitvaartceremonie is donderdagmiddag op de begraafplaats aan de Espelerlaan.

Prijs in Manegecompetitie

De Manegecompetitie, die gespeeld wordt in de manege van  Haskerhorne, nadert haar ontknoping.

Woensdagavond deden de spelers van The Flying Boules weer goed van zich horen. De daguitslag:
1 Jos van Nus (3 +26)
3 Teake Dijkstra (3 +19)
4 Jan Barelds (3 +18)
5 John Scheffer (3 +13)

Marianne Onink pakte de 1e prijs bij de dames.

In het klassement – met nog één avond (= 3 partijen) te gaan – staat Jos van Nus op een riante 3e plaats. John Knol staat 6e en John Scheffer 8e. Maar het zit allemaal heel dicht bij elkaar. De top heeft allemaal meer dan 20 partijen gewonnen, zodat het saldo straks de doorslag zal geven.

In het klassement bij de dames staat Marianne Onink op de eerste plaats, maar zij is in fel gevecht gewikkeld met Aggie ten Berge. Beide dames hebben 15 partijen gewonnen. Het saldo is 97 tegen 76 in het voordeel van Marianne, maar ook hier zal de laatste avond de beslissing moeten brengen.

 

Dick Osinga weer thuis

Dick Osinga is na een spannende week ziekenhuis weer thuis.

Twee weken geleden werd hij in het ziekenhuis van Heerenveen opgenomen en direct geopereerd, waarbij een tumor in zijn darmen werd weggenomen. De daaropvolgende week was spannend: goedaardig of kwaadaardig. De tumor bleek kwaadaardig te zijn, maar de tumor was niet uitgezaaid en Dick werd gezond verklaard. Zaterdag kwam hij thuis, maar wel zal hij voorlopig drager van een stoma zijn.

Maar de familie Osinga blijft weinig bespaard. Had Alie verleden jaar een zware hernia, waar zij pas na maanden pijnlijden aan werd geopereerd, nu heeft zij weer hevige pijnen in haar rug. Vermoedelijk heeft zij nu een scheurtje in een ruggewervel.
We wensen haar en mantelzorger Dick veel sterkte en beterschap.

Toernooi in Steenwijk weer fantastisch

Zaterdag 24 februari speelden leden van The Flying Boules een vrienschappelijk toernooi in Steenwijk met en tegen leden van de Steenwijkse club De But ’84.

Twintig Emmeloorders en twaalf Steenwijkers gingen in mixed teams (melee) met elkaar de strijd aan op de bijzonder mooie binnenbaan. Droog en lekker warm.
Na twee partijen werd in een uitstekende en gezellige sfeer genoten van een goede lunch, aangeboden en verzorgd door de ontvangende vereniging.
Ook na de lunch werden twee partijen gespeeld.
Als prijzen voor dit toernooi had De But ’84 chocolade geregeld in de vorm van paashazen, paaseieren en allerlei andere chololade-voorwerpen. Voor beide clubs waren prijzen beschikbaar voor de zeven beste spelers.

Aan het einde van de dag was iedereen het erover eens dat dit weer een bijzonder geslaagde dag was, voor herhaling vatbaar. Zodra we over een betere accommodatie beschikken, zal De But ’84 worden uitgenodigd voor een tegenbezoek. Dan wel in warmere tijden omdat het er niet naar uitziet dat we snel over een overdekte accommodatie zullen beschikken.

Dank aan bestuur en leden van De But ’84 voor de uitstekende organisatie en prima verzorging.

Bert van Dijk. 1e plaats. Klik op de foto voor een fotoreportage.

De uitslag:

1 Bert van Dijk (4 +25)
2 Marianne Onink (4 +21)
3 Jaap Rebel (3 +25)
4 Rien Karman (3 +22)
5 Jos van Nus (3 +22)
6 Anton Elshof (3 +21)
7 Teake Dijkstra (3 +15)

 

 

Groen licht voor lidmaatschap NJBB

Na de aanvraag van het lidmaatschap bij de NJBB zijn alle noodzakelijke procedures doorlopen.

Vrijdag werd van de directeur van de NJBB het bericht ontvangen dat de vereniging geaccepteerd is en het lidmaatschap dus een feit is.
Dit betekent dat we de leden binnen korte tijd kunnen aanmelden voor de W- of C-licentie, waarna de leden met een W-licentie kunnen meespelen in alle NJBB-toernooien en districts- en landelijke kampioenschappen, en de club teams kan inschrijven voor districts- en landelijke competities.

Voor het organiseren van eigen NJBB-toernooien is een betere accommodatie vereist. Daarover zijn we (nog steeds) in gesprek met de wethouder Sportzaken.

Daarover later meer.

Snerttoernooi weer uitstekend verlopen

Na de Algemene Ledenvergadering werd de snert opgediend, inclusief roggebrood met spek. De snert was uitstekend op smaak (met dank aan Alie en Jantje) en ook het roggebrood vond goed zijn weg (met dank aan Dick).

Hierna zouden er drie partijen melee gespeeld worden. Maar liefst 32 leden hadden zich hiervoor aangemeld.
Ik liep als laatste van de korfbalkantine naar de baan en onderweg sloeg mij de angst om het hart. Het had ’s nachts gesneeuwd en ik zag iedereen bij de dugout ernstig naar de baan staan kijken, maar niemand was aan het ingooien,. Een slecht voorteken.
De baan bleek aan de zijkanten centimeters onder water / ijs / sneeuw te staan. Spelen of niet spelen?

Samen met Ans en Jos namen we het besluit: spelen, maar met de ringen buiten de baan op de tegels, zodat we geen natte voeten kregen  en de baan niet te erg beschadigd werd. En dat pakte goed uit. Het weer bleef droog, met zelfs een waterig zonnetje en oplopende temeraturen, en in de loop van de middag droogde ook de baan lekker op. Al met al kon er toch uitstekend gespeeld worden.

Na het opmaken van de stand bleek dat de 1e plaats van Rob van Wissen, een dag eerder in de Manegementcompetitie, geen momentopname was. Ook hier legde hij beslag op de 1e plaats (3 +21), gevolgd door John Knol (3 +20) en ondergetekende (3 +18).

Evert

Toernooi in Steenwijk

Zaterdag 24 februari a.s. spelen we een toernooi in Steenwijk.

De But’84 heeft een prachtige hal, waarin onder aangename temperaturen gespeeld kan worden.
We spelen 5 partijen, waarbij elke partij opnieuw geloot wordt wie met en tegen wie speelt. Getracht wordt om zoveel mogelijk teamcombinaties te maken van 1 speler van Steenwijk met 1 speler van Emmeloord.

Kosten van het toernooi bedragen € 5,– per persoon.

Het toernooi begint om 10.00 uur.
Inschrijving vanaf 09.30 uur.
Vertrek vanaf de ingang van de camping aan de Banterweg omstreeks 08.50 uur.

Lokatie in Steenwijk: Gagelsweg 27 (achter zwembad De Waterwijck).

De ontvangende vereniging, De But’84, biedt ons weer een lunch aan.

Hieronder de lijst met aangemelde spelers en de aantekening wie er wil rijden.

Wil je je nog opgeven, of melden dat je zelf rijdt en plaatsen over hebt? Mail dan naar info@onink.com.
We passen de lijst dan zo snel mogelijk aan.