Tweede Euro-toernooi

Donderdagavond werd op onze baan ons tweede Eurotoernooi (de vierde in de competitie) afgewerkt.

28 spelers bonden tegen elkaar de strijd aan. Na drie rondes bleek, dat dit toernooi was gewonnen door Lars de Roos (3 winst +23), een 12-jarige speler van Lemsterland, die onlangs ook Nederlands kampioen junioren is geworden.

De tweede plaats was voor John K. (3 +21), de derde voor Bindert (2 +15) en de vierde voor Jos (2 +12).

De volgende Euro-toernooien:
donderdag, 1 augustus in Joure
donderdag, 29 augustus in Heerenveen
donderdag, 19 september in Lemmer
donderdag, 3 oktober in Joure

Lars de Roos
John Knol
Bindert de Vries
Jos van Nus
previous arrow
next arrow
Slider

Succes in Sneek

Meedere leden van TFB hebben woensdag in Sneek succes geboekt op het Grutte Pier-toernooi. Het toernooi bestond uit drie voorgelote voorrondes en daarna indeling in poules van 4.

Marianne en Evert stonden na de drie voorrondes op de eerste plaats. In de A-1 poule pakten zij de derde plaats (ook de derde plaats in het toernooi) met 4 winst +21, maar kwamen net 3 saldo-punten te kort voor een prijs.

Rien en Taeke kwamen in de A-2-poule, en pakten daar de tweede plaats (4 +12). Dit was ook voldoende voor de 8e prijs.

Bindert en John K. werden derde in A-3 (3 +3).

John S. en Mario kwamen in de B-1 poule en werden daar tweede (3 +20). Dit was tevens de 5e prijs in de B-poule.

Taeke en Rien. 2e plaats in A-2 en 8e over-all.
Mario en John S. 2e in B-1 en 5e in de B-poule.

Successen in Assen

Leden van TFB hebben zaterdag op het TT-toernooi in Assen weer mooie successen behaald.

Mario Lobosco en John Scheffer werden na de eerste drie partijen (voorgeloot) ingedeeld in de A-poule. Daar kwamen zij in A-complementair, waar zij na zeven partijen de eerste prijs in de wacht sleepten.

Marianne en Evert Onink waren in de voorronden minder fortuinlijk en werden ingedeeld in de B-poule, waar nog eens drie partijen voorgeloot gespeeld werden. Uiteindelijk wisten zij de vijfde plaats te bemachtigen.

Slider

Jaap Rebel clubkampioen Tête á Tête

Dinsdag werd voor de tweede keer het clubkampioenschap Tête á Tête afgewerkt. In de ochtenduren werden drie ronden voorgeloot afgewerkt. Hierbij wist geen van de 22 spelers alle partijen te winnen.
Na de luncht volgden nog eens drie partijen, waarbij de spelers in poules werden ingedeeld aan de hand van de resultaten van de ochtend-ronden.

’s Morgens was het weer uitstekend om te boulen, maar na de middag speelde de zon een stevige rol. Het werd behoorlijk warm, wat gevolgen had voor de concentratie van menig speler.

Na het optellen van alle uitslagen bleek dat Jaap Reben met vijf gewonnen partijen en een saldo van +31 zich komend jaar clubkampioen Tête á Tête mag noemen.

Clubkampioen Jaap Rebel met de hoofdprijs.
190618-Uitslag-Tete-a-tete

John Scheffer wint toernooi in Leeuwarden

John Scheffer heeft zondag, samen met Frits Juinen van JBV Boules Doar uit Noordscheschut, het Oldehovetoernooi van Le Biberon in Leeuwarden met overmacht gewonnen.

Het toernooi, met een sterk deelnemersveld, werd gespeeld volgens het systeem Onzuiver Zwitsers. John en zijn partner wisten alle partijen te winnen met een saldo van +41. De “slechtste” partij was de finale, die met 13-7 werd gewonnen.

Teake Dijkstra speelde met Gerjan de Roos van Lemsterland, en wist met 4 gewonnen partijen (saldo +18) beslag te leggen op de vijfde plaats.

John en Frits. 1e plaats Oldehoventoernooi Leeuwarden

Uitstekende resultaten in Eurotoernooi

Donderdagavond is voor de eerste keer het Eurotoernooi gespeeld in Emmeloord. Dit was het derde Eurotoernooi in een competitie-serie van acht toernooien. De twee voorgaande zijn gespeeld in Lemmer en Heerenveen.

24 spelers van Lemsterland Lemmer, Skarboule Joure en The Flying Boules deden mee. De Emmeloorders speelden goed en wisten beslag te leggen op de eerste vier plaatsen: Piet de Witte, Johan Visser, Gijs Ariesen en Rien Karman wonnen al hun partijen met een groot saldo.
Allen gefeliciteerd.
Nu proberen om deze lijn voort te zetten in het volgende Eurotoernooi, dat op 4 juli ook in Emmeloord gespeeld wordt.
Ook de andere leden kunnen aan dit toernooi meedoen.

De uitslag:


Successen

Even een update van de behaalde successen.

Vorige week zijn John Scheffer in Hattum en John Knol met Bindert de Vries in Manaldum in de prijzen gevallen.

vandaag zijn John Scheffer en Rien Karman 2e in de B poule geworden in Noordseschut

Zomeravondcompetitie begint om 19.00 uur

Omdat het langer licht blijft, en we nu ook een lichtinstallatie hebben, begint – in overleg met de spelers van het eerste uur – vanaf a.s. woensdag de Zomeravondcompetitie niet meer om 18.30 uur, maar om 19.00 uur.

Mary Uylenhoet overleden

Bij Mary Uijlenhoet (79) werd afgelopen winter kanker ontdekt in meerdere organen. In de afgelopen weken verbleef zij in de Talma om tot rust te komen. Woensdag kwam zij weer naar huis, om vrijdag met hevige buikpijnen opgenomen te worden in het Antoniusziekenhuis in Sneek. Daar is zij vanmorgen overleden.

Mary was een markante persoonlijkheid binnen de vereniging. Een goede boulster en een prettig persoon om mee – en tegen – te spelen.
We zullen haar missen.
We wensen Martin en verdere familieleden veel sterke met dit verlies.

John S. weer in de prijzen

John Scheffer blijft prijzen winnen.
Zaterdag speelde hij samen met Ep Meijer van SVP Drachten een toernooi in Joure.
Ze werden 2e in de A-poule en kunnen de vriezer weer vullen.