Fantastische dag in Joure

Twintig leden van TFB reisden dinsdag af naar Joure om daar de traditionele wedstrijd tegen een team van Skarboule Joure te spelen. De dag was fantastisch; het resultaat niet.

Om 10.02 uur betreden de spelers van TFB de arena van Skarboule, die voor deze gelegenheid optimaal is geprepareerd. Wegens corona was de wedstrijd in 2020 en 2021 niet gespeeld. De ontvangst is meer dan hartelijk en voor veel spelers is het dan ook een feest van herkenning, hernieuwde kennismaking en het uitwisselen van nieuwtjes en de stand van zaken.
Voor de nieuwste leden van TFB is het een eerste kennismaking met spelers van een andere club.

Na de ontvangst met koffie/thee en cake wordt de eerste serie wedstrijden gespeeld. De uitslag is – enigszins verrassend – 6-4 in het voordeel van TFB.
Na de lunch volgt de tweede serie. Of het aan de soep en/of de gehaktballen heeft gelegen, of overschatting van TFB, laten we in het midden, maar deze serie verloopt desastreus voor TFB. Maar 2 van de 10 partijen worden gewonnen.
De derde serie gaat iets beter, maar eindigt ook in het voordeel van Skarboule: 6-4.
Eindstand; 18-12 in het voordeel van de thuisclub, die nu al weer voor de vierde achtereenvolgende keer de beker mag laten graveren.

Terugkijkend: dank aan Skarboule voor een fantastische dag, met mooi weer, leuke en goede partijen, veel nieuwe en hernieuwde contacten en allemaal warme gastheren en -dames.
En om Jaap te citeren: “Waarom zouden wij de beker mee naar Emmeloord sleuren, als Skarboule hem in oktober zelf komt brengen”.