Schoolbezoek

The Flying Boules hebben donderdag 21 maart bezoek gekregen van studenten van de onderbouw van het Zuyderzee Lyceum. In het kader van de Dag van de Franse taal hebben 9 klassen met in totaal 221 studenten een bezoekje gebracht aan onze banen en daar in vijf verschillende sessies een uur lang een potje petanque gespeeld.

Na een welkomstwoord van voorzitter Jaap Rebel konden de studenten de boules ter hand nemen. Onder toezicht van de schooldocenten en met deskundige begeleiding van leden van de club werd de studenten de basisprincipes van deze prachtige sport bijgebracht. De studenten waren enthousiast en d]hadden het spel snel onder de knie. Meerdere studenten wilden liever het spel afmaken dan weer naar de klas terug gaan.

Halverwege de dag kregen de begeleidende leden van de school lekkere croissants, een bloemetje en een grote doos MERCI. Niet alleen de docenten en de studenten hebben genoten van een mooie dag; ook de begeleidende leden kunnen terugzien op een geslaagde dag, waarop we de petanque-sport ruim hebben uitgedragen. Nu afwachten of de aan de studenten meegegeven flyers enig rendement opleveren in de vorm van nieuwe leden (ouders, grootouders en dergelijke), of misschien zelfs jeugdleden.