Goede resultaten op Snerttoernooi Steenwijk

De hal van Steenwijk

De hal van Steenwijk.

Uitslag 300116

De wedstrijdspelers van The Flying Boules hebben op 30 januari in Steenwijk een uitstekend resultaat neergezet.

Het toernooi werd georganiseerd door door Petanque-vereniging “De But ’84” uit Steenwijk en werd gespeeld in de prachtige hal van de club, met uitstekende verlichting en een nog betere verwarming, wat op deze koude, winderige en regenachtige dag goed uitkwam.

Het toernooi was opengesteld voor doublettes (vaste tweetallen) en werd gespeeld volgens de regels: winnaars tegen winnaars en verliezers tegen verliezers. Behalve de gewonnen wedstrijden en de behaalde punten telde ook het ‘weerstandscijfer’ mee (d.w.z. plus- of minpunten aan de hand van de sterkte van de overwonnen tegenstanders).

 

 

Dirk en John

Dirk en John bespreken de tactische situatie.

Het toernooi had een sterke bezetting met teams uit het noorden en noord-oosten van het land. Het duo Dirk Kogelman/John Knol wist drie van de vijf partijen te winnen, waarbij soms tot de laatste boule om de overwinning gevochten moest worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Teake en Jos

Teake is geconcentreerd op zijn worp, terwijl Jos aandachtig toekijkt.

Het duo Teake Dijkstra/Jos van Nus won vier van de vijf partijen (+12 punten), maar viel door het meegetelde weerstandscijfer net niet in de prijzen.

 

 

 

 

 

 

 

Jeroen en Evert

Jeroen en Evert, een eervolle vierde plaats op een sterk bezet toernooi.

Het duo Jeroen Knol/Evert Onink won ook vier van de vijf partijen (+27 punten) en legde beslag op de vierde plaats. Als het weerstandscijfer niet was meegewogen, had dit team op de tweede plaats gestaan, direct achter het enige team dat alle vijf wedstrijden wist te winnen.

Kortom, een mooie dag met goede resultaten, die groei van de spelers laten zien met goede vooruitzichten voor de club.

 

 

 

Zie ook het artikel in de FlevoPost.