Familiedag 2017 bijzonder geslaagd

The Flying Boules kunnen terugkijken op een uitstekende Familiedag 2017. Veel deelnemers, ondanks de slechts weersvoorspellingen toch best wel mooi weer, en veel gezelligheid en tijd voor sociale contacten. Er werd een verjaardag gevierd en … o ja, er werd ook nog een toernooi gespeeld.

Op dinsdag 15 augustus verzamelen de 36 deelnemers aan het toernooi zich omstreeks 10.00 uur in het clubhuis van Korfbalvereniging Emmeloord. Een ongekend groot aantal, en de negen banen die de club momenteel rijk is, zijn maar net toereikend voor dit aantal. De deelnemers bestaan uit leden van de club en een behoorlijk groot aantal familieleden en kennissen, waaronder veel familieleden van Mary Uylenhoet, die gisteren jarig geweest is en haar verjaardag op deze wijze wil vieren. Het spontane “Lang zal ze leven” komt dan ook niet onverwacht.

Even rusten en wat bijpraten. de parkbanken worden dankbaar en veelvuldig gebruikt.

Na de koffie ( met cake van de jarige) begint om 10.45 uur de eerste partij. Aan het einde van de tweede partij begint het licht te regenen, maar omdat we toch allemaal aan de lunch gaan is dat niet zo erg. Na de lunch (lekkere broodjes hamburger en kroket van Ans, Jantje en Ans) volgen de andere drie partijen. Omdat het een mix is van ervaren en onervaren spelers (waaronder enkele echte beginnelingen) zijn de resultaten wisselvallig. Hier en daar wordt er zelfs een echte beginnerscursus gegeven, maar dat mag de feestvreugde niet verminderen. Aan het einde van de vierde partij begint het weer even licht te regenen, maar de voorspelde zware regenbuien met onweer blijven gelukkig uit, en ook de vijfde partij kan zonder problemen uitgespeeld worden.

Bij de prijsuitreiking krijgen alle spelers een katoenen boodschappentas met het logo van de club (ter beschikking gesteld door Marianne en Evert). Voor de hoogst-geëindigen met 0, 1, 2 en 3 gewonnen partijen zijn er prijzen, evenals voor de nummers 1 t/m 7 (verzorgd door Jos en Jan).

De toppers dit jaar:
1 Jos van Nus, 5 winst, saldo +49
2 Geert Wilms (ons oudste lid !!), 5 winst, saldo +45
3 Annemiek Kraayvanger, 5 winst, +30

Hierna volgt een uitstekend verzorgd warm en koud buffet voor 44 personen, georganiseerd en verzorgd door Minke, Jannie, Ans, Jantje en Ans.
Aan het einde van het buffet bedankt de voorzitter iedereen voor zijn/haar inbreng en spreekt hij de wens uit dat deze mooie dag nieuwe leden mag opleveren en volgend jaar nog meer deelnemers mag tegemoetzien.

Klik voor de fotoserie op de foto.