Familiedag 2016 weer gezellig

De club kan terugzien op een gezellige en uitstekend geslaagde Familiedag 2016.

Rond 10.00 uur komen 19 leden en 9 “buitenstaanders” (waaronder Sem, de 13 jarige kleinzoon van Dick en Alie) bij elkaar in het clubhuis van de korfbalvereniging. Na kennismaking en een kop koffie wordt iedereen door de voorzitter van harte welkom geheten en wordt de indeling voor de eerste ronde bekend gemaakt. Enkele buitenstaanders hebben nauwelijks ervaring met deze sport en zullen goed gecoacht moeten worden. Vooral Henk Wiersma zal het lastig krijgen met drie dames zonder veel ervaring, maar hij schijnt hier geen probleem mee te hebben.

Het weer – altijd een belangrijke factor in deze buitensport – werkt prima mee. Niet te warm of te koud, droog en een lekker zacht windje. Na de eerste twee partijen is het tijd voor de lunch. De dames achter de bar (Ans Kramer en Jantje Barelds) werken zich een slag in de rondte om koffie, drankjes, kroketten en broodjes hamburgers op tijd op tafel te krijgen, maar – mede door de assistentie van Jan Barelds, Alie Osinga en Minke v.d. Ploeg – lukt het om iedereen om half twee weer inwendig versterkt op de baan te krijgen. Overigens: een baan die er weer prima uitziet door de nodige inspanningen van Anton Elshof en zijn gelegenheidsteam.

In de loop van de middag worden de drie partijen afgewerkt. Omdat de ene partij behoorlijk langer duurt dan de andere, is er gelegenheid genoeg om – op de “nieuwe” bankjes in het zonnetje, gezellig met elkaar bij te praten of nieuwe kennissen op te doen.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Rond vijf uur zijn alle partijen afgelopen wordt het klassement opgemaakt, wat snel gedaan is, mede door het nieuwe softwareprogramma, dat uitstekend werkt.
Nu is het tijd om onder het genot van een drankje de uitslag bekend te maken en de prijzen uit te reiken. Verrassend is het dat iedereen minstens 1 partij heeft gewonnen. De poedelprijs gaat dit jaar naar Bep Wijnen. Winnaar is Bindert de Vries, die als enige al zijn partijen heeft gewonnen. Nadat Jos met de nodige omhelzingen alle prijzen heeft uitgereikt, is het tijd voor het buffet, dat weer uitstekend georganiseerd is (met dank aan Minke en Alie).

De voorzitter sluit af met een dankwoord aan alle medewerkers en deelnemers, en de constatering dat de Familiedag zeer geslaagd was en voor herhaling vatbaar is. Dat duurt nog een jaar, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Het volledige eindklassement: