Beker op het nippertje verloren

De traditionele jaarlijkse wedstrijd tussen The Flying Boules en Skarboule –  Joure is weer een uiterst spannende wedstrijd geworden, waarin we de beker op het laatste nippertje moesten teruggeven.

De dag begon druilerig, maar het weer knapte op voordat de eerste ronde begon. Toen was de koffie met koek al op en had iedereen weer met elkaar kennis gemaakt. De eerste ronde was duidelijk in het voordeel van de thuispartij en toen het figuurlijke stof was opgetrokken was de stand 7 tegen 3 voor de Emmeloorders.

Na de lunch (met de voortreffelijke broodjes hamburger, kroket en andere belegmogelijkheden van Ans, Jantje en Ans) werd vol goede moed aan de tweede ronde begonnen. Nu keerden echter de kansen en werd na tien partijen de balans weer opgemaakt. Nu was de uitslag in het voordeel van Skarboule (7 tegen 3 voor de bezoekers) en was de tussenstand dus 10 tegen 10.

Jannie en Geert in de strijd tegen Anneke en Roel.

De derde ronde werd dus bepalend. Na negen van de tien partijen was de stand 5 tegen 4 voor Skarboule. Jannie Stam en Geert Baltus stonden nog op de baan tegen Anneke en Roel Wever. In een uiterst spannende partij op hoog niveau wisten Jannie en Geert een 5-11 achterstand voor de ogen van een welhaast ademloos toekijkend publiek om te buigen naar een 13-11 overwinning.

Hiermee was de eindstand – evenals vorig jaar – 15 tegen 15, en moest een barrage de definitieve eindstand beslissen. Weer werd er een triplette tot 7 punten gespeeld, waarbij Jos, Rien en John S. de eer van The Flying Boules verdedigden. Een 0-2 achterstand werd omgebogen in een 4-2 voorsprong. Of het plotseling veranderende weer (een korte regenbui met veel wind) er iets mee te maken had, is niet te zeggen maar plotseling lag het spel open en kregen de Jousters de kans om punten te pakken. Zij deden dit heel knap en pakten meteen vijf punten. Daarmee was de eindstand bereikt, en mochten onze gasten uit Joure de wisselbeker meenemen.

Klik op deze foto voor een foto-collega van deze prachtige dag.

Volgend jaar zullen we in Joure proberen de beker weer terug te veroveren, maar tot zover: iedereen bedankt voor zijn en haar inbreng om deze dag weer tot een prachtige en geweldig mooie, sportieve en spannende dag te maken.